Veel Gestelde Vragen (FAQ)

 • Alle gangbare betaalmethodes kunnen gekoppeld worden aan uw webshop zoals iDeal, Paypal, Overboeking en Creditcards.

 • Meestal niet. Liever bouwen wij uw website op maat en ontwikkelen wij een WordPress thema speciaal voor uw onderneming. Als u een klein budget heeft dan kunnen we in overleg een bestaand WordPress thema gebruiken die we vervolgens aanpassen aan uw huisstijl.

 • Jazeker. Om uw website zelf te kunnen beheren gebruiken wij WordPress. Dit is een zogenaamd CMS (Content Management Systeem) waarop u kunt inloggen vanaf elke computer en locatie. Wanneer u bent ingelogd kunt u zelf tekst en afbeeldingen aanpassen zodat u hiervoor uw niet website bouwer hoeft in te huren. Moeilijk of eng? Wij geven u altijd een persoonlijke training om hier mee om te gaan. Daarnaast blijven wij altijd bereikbaar voor vragen.

 • U kunt meer klanten krijgen via uw nieuwe website wanneer u ook aandacht besteed  aan Marketing. Alleen een nieuwe website is niet voldoende. Bij de eerste gesprekken en ontwerpen houden wij hier altijd rekening mee en adviseren wij u hierover. Daarnaast werken we samen met online en offline Marketing Professionals die samen met u een stapje verder kunnen gaan!

 • Ja, onze Grafisch Vormgevers kunnen eerst zorgen voor een passende huisstijl en bijhorend drukwerk zoals visitekaartjes. Daarna ontwerpen we een website die daar naadloos op aansluit. Wij hebben ook een uitgebreid netwerk van zelfstandige Vormgevers zodat we een passende match kunnen maken.

 • Het ontwerp van uw website wordt door Grafisch Vormgever bij Defakto gemaakt of bij een Vormgever uit ons netwerk. Ook kunt u in overleg met ons zelf uw Vormgever kiezen waarna wij het ontwerp omzetten naar een perfect werkende website.

 • Ja, alle websites die op dit moment door Defakto worden ontwikkeld worden geoptimaliseerd voor smartphones / iPhones en tablets / iPads. Dit betekent dat de layout van de website zich aanpast aan de grootte van het scherm waardoor alles goed leesbaar is. Is uw huidige website Is uw website al mobiel vriendelijk? Controleer het met deze tool van Google: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

 • Ja, wij kunnen uw website op onze beveiligde server plaatsen. Ook verzorgen wij dan uw email adressen en updates van uw website. Op onze server staan alleen website die wij zelf ontwikkeld hebben en u deelt uw server niet met 500+ onbekende en potentieel onbeveiligde websites. U betaalt €7,- per maand voor deze dienst en u kunt ons altijd bellen of mailen met vragen.

 • Om uw website zelf te kunnen beheren gebruiken wij WordPress. Dit is een zogenaamd CMS (Content Management Systeem) waarop u kunt inloggen vanaf elke computer en locatie. Wanneer u bent ingelogd kunt u zelf tekst en afbeeldingen aanpassen zodat u hiervoor niet uw website bouwer hoeft in te huren.

 • Uw website bestaat uit een aantal bestanden welke bereikbaar zijn voor uw bezoekers wanneer ze uw domein of website adres intypen. Deze bestanden moeten dag en nacht beschikbaar zijn en worden opgeslagen op een server. Uw webhosting of hosting partner zorgt ervoor dat deze server wordt opgezet en onderhouden. Vaak wordt hier ook uw email verkeer verwerkt.

  Wij kunnen uw website op onze beveiligde server plaatsen. Ook verzorgen wij dan uw email adressen en updates van uw website. Op onze server staan alleen website die wij zelf ontwikkeld hebben en u deelt uw server niet met 500+ onbekende en potentieel onbeveiligde websites. U betaalt €7,- per maand voor deze dienst en u kunt ons altijd bellen of mailen met vragen.

 • Instellingen email programma (bijvoorbeeld Outlook)
  Gebruikersnaam: [uw volledige email adres]
  Wachtwoord: [uw wachtwoord]

  Inkomende mail / Pop3 Server: mail.uwdomein.nl (vul uw eigen website domein in)
  Uitgaande mail / Smtp Server: mail.uwdomein.nl (vul uw eigen website domein in)
  * Uitgaande mail Authentication (SSL): aan
  * Uitgaande mail Poort: 587
  POP poort: 110

  * Deze vind je onder ‘geavanceerde instellingen’. Wanneer u de eerste keer een beveiligings- of certificaat waarschuwing krijgt dan kunt u deze veilig accepteren en deze voorkeur opslaan.

  Webmail (inloggen mailbox vanaf elke computer)
  [uwdomein]/webmail

 • Ja, u kunt op elke locatie met elke computer inloggen in uw email account. Ga met de browser naar [uwdomein.nl]/webmail en log in met uw login gegevens.

 • Dit is afhankelijk van hoe uitgebreid de website gaat worden en of het ontwerp al klaar is. Het hele proces, inclusief kennismaking, ontwerpfase en ontwikkelingsfase duurt gemiddeld zo’n drie maanden. Een website op basis van een standaard Theme kan binnen één week klaar zijn nadat alle gegevens zijn aangeleverd.

 • Nee, WordPress wordt automatisch geüpdatet wanneer uw website door Defakto ontwikkeld is en bij Defakto gehost wordt.